Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство в

...
Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство в
Коментари Харесай

ИТН при президента, консултациите за ново правителство продължават -

Консултациите при президента Румен Радев за сформиране на ново държавно управление в този парламент не престават и през днешния ден. Първата среща на президента е с представители на " ИТН ". 

На срещата с Радев са Станислав Балабанов, Ива Митева, Тошко Йорданов.

Решаването на рецесии изисква ясни решения от политиците, с цел да се отговори на растящите паники на хората поради цените и войната в Украйна. Очаква и амбициозна и поредна външна политика, с цел да не допуснем България да остане в периферията на Европейски Съюз. Толерантността в българската политика е доста къса, съобщи Радев и означи поредната политика на Има Такъв Народ по повод Северна Македония. Необходими са време и старания за сформиране на държавно управление, само че и неотложни дейности за приемането на бюджета и значими закони, от които зависи Планът за въстановяване и резистентност, сподели Радев. 

„ Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва в действителност отговорно в подобен миг. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним задоволително добре, с цел да можем да вършим съпоставения с представители на Президентството преди и в този момент. Вашата роля е извънредно значима и е прелестно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой различен ", съобщи Тошко Йорданов. 

Днес предстоят диалози и с " Демократична България " и " Възраждане ".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отложиха консултациите, до момента в който не бъде признат бюджета на страната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР